PostHeaderIcon A játékmackó

A plüssmackó vagy játékmackó egy szövetből készült, kitömött játék, mely egy barátságos medvét testesít meg. A plüssmackó angol elnevezését, a teddy bear-t (teddy maci) Theodore Rooseveltről kapta, aki egy vadászat alkalmával nem volt hajlandó lelőni egy fához kötött medvebocsot. A plüssmackók mára klasszikus gyermekjátékká váltak, néhány régebbi darabja azonban vagyonokat is érhet a komoly gyűjtők számára. Érdekes kettősség, hogy míg a plüssmaci egy aranyos és közkedvelt „teremtmény”, addig a mintájául szolgáló valódi medvék a vadonban igen veszélyes lehetnek még az ember számára is.

Az amerikaiak szerint amerikai, a németek szerint német, az angolok szerint angol a játékmackó kitalálója. A történeti kutatás legyen a kultúrtörténészek dolga! Egy biztos, hogy szinte töretlenül megy az útján, gyermekek és felnőttek százait hódítja meg újra-és újra a puha, meleg, szerethető játékmackó. Megvéd, ha félsz, ha szomorú vagy hozzábújhatsz, ha egyedül vagy megvígasztal. Hogy hogyan? Nem tesz ő semmit, csak egyszerűen van. A tiéd, és Te az övé vagy. Macis története szerintem mindenkinek van…gondokodjunk csak el rajta…! 

Ha van ilyen története, akár gyermekeinek, vagy Önöknek, kedves felnőtt társaim, kérem, írják le, küldjék el nekem az info@medvelde.hu e-mail címre, október 31-ig, s egy szakemberekből álló kis csapattal eldöntjük, ki lesz az a három szerencsés, legyen az felnőtt, vagy gyermek, aki egy általam készített kedves, szerethető macit kap ajándékba.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Partnerek
  • Baranyai méhészet A finomabbnál finomabb mézek lelőhelye, amit minden kis-, és nagymaci szeret…
  • FA-MÍVES KFT Egyedi-, gyermekbútorok és speciális fejlesztő bútorok, EURO profilos és hagyományos ablakok, erkélyajtók, biztonsági bejárati és belső betétes ajtók, nagyméretű kapuzatok, kiállítási installációk készítése.
  • FI-BU KOMPLEX Kft. Munka-, tűz-, és környezetvédelmi szolgáltatások a biztonságért, és a büntetések elkerüléséért.
  • Hanság Zsuzsi – Lakástextil és függönybolt Üzletünk több vásárlói réteg igényét szeretné kielégíteni, alapvető célkitűzéseink az évek során nem változtak: igényes árut kínálni kategóriájában kedvező áron, a lehető legszélesebb választékban, maximálisan kiszolgálva a vevők igényeit.
  • Manó Babaház Baba-, gyermek-, kismama ruházat. Babakocsik, hordozók, etetőszékek, járókák, autóülések. Játékok, baba-, és gyermekbútorok. Légzésfigyelő, és még sok minden más, amire gyermekének szüksége lehet.