Archive for szeptember, 2013

PostHeaderIcon Itt az új tanév!

rajzIgen, már megint itt az új tanév, sőt, el is telt egy hónap, már csak 9 van vissza  belőle. Hosszú idő ez még azért így is. Vagy mégsem?  Hosszú mindazok számára, akiknek minden úgy megy, mint a karikacsapás. De hosszú azon gyerekek számára is, akiknek nem sikerülnek iskolai dolgaik.

– Jaj, Istenem, mikor lesz már vége? -kiált fel a szülő, aki a napi nehéz munkája után főz, mos, takarít, majd a gyerekkel kell leckéznie, kikérdeznie, nem megy, kér, könyörög, sír, kiabál…gyerek is sír…nem jutnak semmire…Rossz kedvvel megy aludni mindenki: a gyerek nem játszott egész nap, a feladat sem tökéletes…és holnap dolgozat! Jaj, Istenem! Mi lesz így vele?

Nincs másképp az óvodában sem. A szülők érdeklődnek nagycsoportos gyermekük felől, hisz:

-Jaj, Istenem, olyan hamar elrepül ez a pár hónap, s aztán már iskolás lesz! Vajon jól fog tanulni? S mi lesz, ha nem? Ha kínlódni kell, ha rossz jegyei lesznek! Tudja a feladatokat, óvó néni? Mindent megcsinál? Mit játszik, és kivel? Nem verekszik, tud már százig számolni, s ha nem, akkor meddig tud? Miért csak 15-ig?

Az óvó néni megnyugtatja, hogy nagycsoportban csak 20-ig számolnak a gyerekek, és Pistike tud mindent.

S amikor nem azt a választ kapjuk, amit szeretnénk, akkor összedől a világ. Azt halljuk:

-figyelmetlen, szétszórt,

-hibásan gondolkodik a feladatokról,

-szeret bohóckodni,

-csak játszani akar,

-nem mondja a verset, nem figyeli a mesét,

-nem ismeri fel a dobókockán a pöttyök számát,

-nem tudja megjegyezni, amit mondok neki,

-nem tud váltott lábbal menni a lépcsőn….

A világ nem dől össze, az élet megy tovább. Még van egy hosszú év addig, de jó, hogy ilyen hosszú még addig az idő! Bár az iskolába jelentkezés februárban megtörténik..akkor is van még idő. Az ijedtség nem jó semmire, csak mindenki még jobban megijed, és rosszul érzi magát, az pedig további értékes perceket von el a megoldáskereséstől.

Nos, ne keresse tovább a megoldást, jöjjön el hozzám a Medveldébe!

Időpontegyeztetés naponta 17 óra után a 06 30 946 46 72 telefonszámon.

 

 

Partnerek
  • Baranyai méhészet A finomabbnál finomabb mézek lelőhelye, amit minden kis-, és nagymaci szeret…
  • FA-MÍVES KFT Egyedi-, gyermekbútorok és speciális fejlesztő bútorok, EURO profilos és hagyományos ablakok, erkélyajtók, biztonsági bejárati és belső betétes ajtók, nagyméretű kapuzatok, kiállítási installációk készítése.
  • FI-BU KOMPLEX Kft. Munka-, tűz-, és környezetvédelmi szolgáltatások a biztonságért, és a büntetések elkerüléséért.
  • Hanság Zsuzsi – Lakástextil és függönybolt Üzletünk több vásárlói réteg igényét szeretné kielégíteni, alapvető célkitűzéseink az évek során nem változtak: igényes árut kínálni kategóriájában kedvező áron, a lehető legszélesebb választékban, maximálisan kiszolgálva a vevők igényeit.
  • Manó Babaház Baba-, gyermek-, kismama ruházat. Babakocsik, hordozók, etetőszékek, járókák, autóülések. Játékok, baba-, és gyermekbútorok. Légzésfigyelő, és még sok minden más, amire gyermekének szüksége lehet.