Archive for szeptember, 2012

PostHeaderIcon Segítség! Rosszul tanul a gyermekem!


Itt az új tanév, annak minden örömével, és nem kevés gondjával. A nyári felszabadult időtöltés után megkezdődött a kötelességek ideje. Már kiderült, ki, mire emlékszik a tavalyi tanévben tanultakból. Pár hét múlva az új anyag is megmérettetésre kerül.

A pedagógusok elgondolkodnak:

-Miért olyan rossz a helyesírása X nevű gyermekemnek? Hiába korrepetálom, foglalkozom vele, semmit nem javul.

-Miért nem tud még mindig helyesen olvasni Y, pedig mennyit gyakoroltuk, még nyárra is adtam fel olvasnivalót?

-Mi az oka, hogy Z nem érti, amit mondok neki? Nem figyel, Pedig ott állok mellette, s mégis mást csinál, vagy épp semmit, mint amit mondok neki? -Mért van az, hogy ezt a szép kis mesét nem érti meg G? Olyan egyszerű cselekménye van! 

-Nem értem, miért nem tudja G még harmadikban sem, hogy hol van a 100 a számegyenesen! 

Mindezen aggályait elmondja a szülőknek az első szülői értekezleten, vagy fogadóórán. A szülők vagy dühösek lesznek, vagy elkeserednek. Hiába minden szó, minden fenyegetés, ígéret, nem megy jobban a tanulás.

ilyen volt…

 Azért nem megy jobbban, mert X gyermek diszgráfiás, Y diszlexiás, mert Z-nek figyelemproblémái vannak, G-nek pedig értő olvasás gondja van. A  megoldás nem a düh, a fenyegetés, az ígérgetés, mert mindezek ellenére a gyermekeknek nem sikerül jobb jegyet szerezniük, pedig szeretnének. Emiatt  szoronganak, rosszul érzik magukat, többször betegek, mert testi tüneteket  produkál a szorongás. Ennek folyományaként még többet hiányzik az iskolából, mint rendesen, így azt sem tudja bepótolni, ami egyébként nem  okoz gondot neki. Egyre romlik a teljesítménye, és mindenki tehetetlen. Mire  eljutnak az iskolai fejlesztőpedagógushoz, eltelik fél év, és neki is csak csoportos fejlesztésben adatik meg a lehetőség a foglalkozásokra, ahol több  gyerek, különböző gondokkal küzd, az idő heti fél óra, ami semmire sem  elég, és az idő csak telik. Az előző bejegyzéseim egyikéből kiderül, hogy a gyermek életében és fejlődésében vannak szakaszok és funkciók, amiknek  idejük van, s ha ez az idő elszalad, a fejlődés a megszokott keretek között  nem hozható be.

A MEDVELDÉNEK az az előnye, hogy 50 percben, csak arra az egy  gyermekre koncentrálva tudom segíteni a fent felsorolt, és még számos más problémát is, melynek következtében  X, Y, Z, és G, valamint a többi gyermek, sikereket érhet el a tanulásban, mely sikert teljes gyermeki lényével megéli, vidámabb lesz, szorongása enyhül, kevesebbet betegeskedik, ezáltal kevesebbet hiányzik….enyhülnek a szülők gondjai is.

Ebben tudok segíteni, legyenek hozzám bizalommal!

…ilyen lesz.

Partnerek
  • Baranyai méhészet A finomabbnál finomabb mézek lelőhelye, amit minden kis-, és nagymaci szeret…
  • FA-MÍVES KFT Egyedi-, gyermekbútorok és speciális fejlesztő bútorok, EURO profilos és hagyományos ablakok, erkélyajtók, biztonsági bejárati és belső betétes ajtók, nagyméretű kapuzatok, kiállítási installációk készítése.
  • FI-BU KOMPLEX Kft. Munka-, tűz-, és környezetvédelmi szolgáltatások a biztonságért, és a büntetések elkerüléséért.
  • Hanság Zsuzsi – Lakástextil és függönybolt Üzletünk több vásárlói réteg igényét szeretné kielégíteni, alapvető célkitűzéseink az évek során nem változtak: igényes árut kínálni kategóriájában kedvező áron, a lehető legszélesebb választékban, maximálisan kiszolgálva a vevők igényeit.
  • Manó Babaház Baba-, gyermek-, kismama ruházat. Babakocsik, hordozók, etetőszékek, járókák, autóülések. Játékok, baba-, és gyermekbútorok. Légzésfigyelő, és még sok minden más, amire gyermekének szüksége lehet.