Archive for augusztus, 2012

PostHeaderIcon A kudarc

A kudarc, legyen az iskolai, vagy más, nem egyszerűen "most nem sikerült, majd máskor jobb lesz" érzést ad. A kudarcok, főként, ha sorozatosak, előbb-utóbb beépülnek a gyermek mindennapjaiba, megkeserítve ezzel a saját, és szülei életét. A környezete elkönyveli rossz tanulónak, míg a végén saját maga is elhiszi magáról ugyanezt. Hisz az agy egy számítógéphez hasonlít: ha sokszor adjuk neki ugyanazt az utasítást, megteszi, és egy idő után maga ajánlja fel, mint lehetőséget.

A gyerekek többsége nem attól kudarcos iskolai életében, mert lusta, hanem azért, mert valamilyen részképesség, funkció hiányzik, vagy nem elegendő. A kudarc frusztrációt /akarom, de nem sikerül-rosszul érzem magam érzést/okoz, amelynek következménye többféle is lehet: agresszió, és annak többféle megnyilvánulása, apátia, rossz közösséghez való csapódás, hogy valahol ellensúlyozza a kudarcait, deviáns viselkedés, stb. A sorozatos kudarcélmény oda vezet, hogy egyszer csak már nem akarja a feladatát elvégezni, tehát megváltoztatja, általában rossz irányba tereli gyermekeinket. Kudarckerülő magatartást vesz fel, melynek lényege az alacsonyabb szint kitűzése saját maga elé, vagy a próba lehetőségének elutasítása, ellenállás a feladatnak…  

Küzdjünk együtt a kudarcok ellen, vizsgáljuk meg annak okait, és ne szégyelljünk segítséget kérni hozzá értő szakembertől, még időben, minél hamarabb!

Hívjon, kérdezzen bátran, segítek gyermekének, és Önnek! 

 

Partnerek
  • Baranyai méhészet A finomabbnál finomabb mézek lelőhelye, amit minden kis-, és nagymaci szeret…
  • FA-MÍVES KFT Egyedi-, gyermekbútorok és speciális fejlesztő bútorok, EURO profilos és hagyományos ablakok, erkélyajtók, biztonsági bejárati és belső betétes ajtók, nagyméretű kapuzatok, kiállítási installációk készítése.
  • FI-BU KOMPLEX Kft. Munka-, tűz-, és környezetvédelmi szolgáltatások a biztonságért, és a büntetések elkerüléséért.
  • Hanság Zsuzsi – Lakástextil és függönybolt Üzletünk több vásárlói réteg igényét szeretné kielégíteni, alapvető célkitűzéseink az évek során nem változtak: igényes árut kínálni kategóriájában kedvező áron, a lehető legszélesebb választékban, maximálisan kiszolgálva a vevők igényeit.
  • Manó Babaház Baba-, gyermek-, kismama ruházat. Babakocsik, hordozók, etetőszékek, járókák, autóülések. Játékok, baba-, és gyermekbútorok. Légzésfigyelő, és még sok minden más, amire gyermekének szüksége lehet.